Suomessa toimii Suomen Taikurit ry ja mm. Linnanmäen sirkuskoululla toimii taikurikoulu. Suomen Taikurit ry perustettiin jo 70-luvulla nimellä Taikaritarit mutta 2000-luvulle tultaessa yhdistyksen nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa. Suomessa on muitakin taikuuteen liittyviä yhdistyksiä, mutta Suomen Taikurit Ry on niistä suurin ja aktiivisin.

Suomen Taikurit Ry

Suomessa järjestettiin yhdistyksen johdolla SM kilpailuja junioritaikureille jo 70-luvulla ja ensimmäisen kilpailun muuten voitti Raimo Patronen ja toiseksi tuli Kari Levelä. Kilpailuja järjestettiin niin kouluilla, hotelleissa kuin ravintoloissakin ja 80-luvulla tavaksi tuli järjestää SM-kilpailut Kouvolassa joka toinen vuosi, Kouvolan Taikapäivien yhteydessä. Kouvolan Taikapäivät on Suomen suurin alan tapahtuma. Nykyisellään yhdistyksen puheenjohtajana toimii taikuri Kim Wist. Vuonna 2016 järjestettin myös ravintolataikuuden Suomi-Ruotsi maaottelua, missä Suomen Pari Hyvärinen alias Mystikko Alexander voitti ja toinen ja kolmannen sijan ottivat ruotsalaiset taikurit Mr Fox ja Ville Boman, joten tällä kertaa maajoukkuevoitto lienee mennyt naapuriin, mutta tulihan voitto sentään Suomeen. Itse kilpailuun osallistui 7 taikuria molemmista maista ja näistä viisi (5/14) pääse finaaliin, toiseksi paras suomalainen oli neljänneksi päässyt Markus Tervo. Vuoden 2016 nettitaikuri tittelin Suomessa pokkasi itselleen omalla videollaan Miika Korkatti.

Taikurikoulu

Suomessa toimii useampia taikurikouluja ja useampi taho järjestää myös taikuuskursseja. Esimerkiksi Taikurikoulu opastaa ja antaa tuotteet 30 taikuuden opetteluun. Taikurikoulussa on aina opettajana joku oikea taikuri, kurssit ovat useimmiten suomeksi. Taikurilta vaaditaan käden ja silmän koordinaatiota ja kurssien temput parantavatkin käsien hienomotoriikkaa harjoitusten kautta, josta on hyötyä myös taikuuden ulkopuolella. Hyvältä taikurilta vaaditaan myös vuorovaikutus taitoja yleisön kanssa ja esiintymistaitoja, jotka kehittyvät luonnollisesti sekä harjoittelemalla että sitten varsinaisen esiintymisten kautta. Taikuutta voi opetella kaiken ikäisenä, on olemassa kursseja alkaen kuusi vuotiaista ylöspäin ja mitä korkeammalle nousee, sitä vaativimmiksi taiat tulevat ja erikoisvälineitä tulee lisää, samalla kun taikurin omat taidot nousevat entisestään korkeampaan arvoon. Itseasiassa netistä on saatavilla esimerkiksi Iltalehden sivuilla taikurikoulun videoita, joita katselemalla voi opetella perustaikuutta.

Taikuus